SEGAMAT – Kesedihan sebuah keluarga di Taman Pawana, di sini, yang kehilangan anak mereka di dalam kejadian bot terbalik, Selasa lalu, sedikit terubat apabila menerima kunjungn Raja Permaisuri Johor, Raja Zarith Sofiah Sultan Idris Shah, kelmarin.

Baginda yang tiba bersama puterinya, Tunku Tun Aminah Sultan Ibrahim dan isteri Tunku Mahkota Johor, Che Puan Khaleda Bustamam tiba di rumah keluarga tersebut pada pukul 12.10 tengah hari.

Dalam lawatan singkat itu, baginda sempat meluangkan masa bersama keluarga mangsa dalam majlis tahlil serta menyampaikan sumbangan peribadi dan barangan daripada Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia (PBSMM).

Baginda kemudian berangkat melawat beberapa pusat pemindahan banjir yang masih dibuka di daerah ini seperti di Balairaya Kampung Tandong, Taman Suria Buloh Kasap dan Masjid Tebing Tinggi.

Sementara itu, bapa mangsa lemas, Hassan Omar, 51, berkata, dia yang kehilangan anak keduanya, Mohd Fais Syafiq, 21, dalam kejadian tersebut melahirkan rasa terharu apabila menerima lawatan keluarga Diraja Johor itu.

“Walaupun masih bersedih dan terkejut kerana kehilangan anak kami, saya dan isteri berasa terharu kerana tidak sangka akan menerima lawatan daripada Raja Zarith Sofiah.

“Kehadiran baginda ke rumah kami begitu besar maknanya kepada kami sekeluarga dan sedikit sebanyak mampu mengubati kesedihan akibat kehilangan Syafiq di dalam kejadian tersebut,” katanya.

Sementara itu, isterinya, Norizah Basar, 46, berkata, dia terkejut apabila dimaklumkan oleh seorang pegawai salah satu jabatan kerajaan petang kelmarin bahawa Raja Zarith Sofiah akan melawat mereka.

“Dalam pertemuan singkat itu, baginda sempat memberi kata-kata semangat kepada saya agar tabah untuk menghadapi saat-saat yang begitu menyedihkan ini.

“Saya berayukur kerabat diraja tersebut sudi melawat serta berkongsi kesedihan dengan kami sekeluarga yang masih terkejut dengan dugaan yang begitu menguji ketabaan kami,” katanya.

Dalam kejadian 24 Januari lalu, bot yang dinaiki Mohd Fais Syafiq bersama empat lagi penumpang dalam perjalanan dari Kampung Tengah ke Jalan Pemuda sebelum terbalik dilambung arus deras selepas berselisih dengan sebuah lagi bot.

(Visited 438 times, 1 visits today)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

error: Alert: Content selection is disabled!!