SEGAMAT – Satu perlawanan amal persahabatan bola sepak akan diadakan pada Jumaat ini bagi mengutip dana untuk membantu bekas pemain Johor, Yussalman Jusoh, 36, yang kini lumpuh.

Bekas pemain Johor, Azmil Azali berkata, perlawanan tersebut yang akan diadakan di Padang Batu Hampar, di sini, akan menemukan bekas-bekas pemain Johor pada tahun 1992 hingga 1997 bertemu pilihan veteran Segamat.

“Selepas mengetahui kisah Yussalman baru-baru ini, kami (bekas-bekas pemain Johor) merancang dan bekerjasama dengan Persatuan Bola Sepak Daerah Segamat (PBDS) untuk menganjurkan perlawanan amal ini.

“Kutipan yang akan diperolehi pada perlawanan tersebut akan diserahkan sepenuhnya kepada Yussalman bagi membantu meringankan beban dia dan keluarganya selain membantu kos perubatan yang terpaksa ditanggungnya,” katanya kepada Komuniti Facebook Segamat, semalam.

Menurutnya, di antara bekas pemain Johor yang akan menyertai perlawanan tersebut selain dirinya ialah Shaharudin Yusof, Bakhtiar Othman, Suthesh Nair, Yusrizam Yusof, Idris Karim, Tan Oei Seng, Eddy Rahim, Rezal Zambery Yahya dan ramai lagi.

Katanya, pihak Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) dan Johor Souther Tiger (JST) juga dijangka akan hadir pada perlawanan amal tersebut dan akan menjadikan perlawanan amal ini sebagai satu siri jelajah bagi membantu bekas pemain seperti Yussalman.

Sementara itu, Yussalman berkata, dia yang telah dimaklumkan mengenai perlawanan amal tersebut terharu kerana bekas rakan sepasukannya masih lagi mengambilberat tentang keadaan dirinya.

“Walaupun saya masih belum jelas dengan perkara ini, namun andai ianya menjadi kenyataan, saya amat berterima kasih kepada semua yang terlibat terutama bekas pemain yang sudi membantu,” katanya.

(Visited 319 times, 1 visits today)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

error: Alert: Content selection is disabled!!