SEGAMAT – Seorang lelaki maut selepas kenderaan pacuan empat roda yang dipandunya dilanggar sebuah lori ketika di Kilometer 191 Johor Bahru-Seremban berhampiran Taman Yayasan, di sini, baru-baru ini.

Ketua Polis Daerah Segamat, Supritendan Raub Selamat berkata, dalam kejadian kira-kira 10.45 pagi itu, mangsa yang maut dikenali sebagai E Ganesrao, 39, yang beralamat di Taman Bukit Indah, Johor Bahru.

“Ketika kejadian, mangsa yang sedang keluar dari simpang jalan telah dilanggar di sebelah kanan oleh pemandu lori yang membawa muatan racun dari arah Segamat menghala ke arah Gemas.

“Selepas pelanggaran tersebut, kenderaan pacuan empat roda milik mangsa telah terbabas ke laluan bertentangan sebelum berlanggar dengan seorang penunggang motosikal yang datang dari arah Gemas,” katanya kepada wartawan.

Menurutnya, mangsa yang mendapat kecederaan parah di bahagian kepala dan anggota badan serta tersepit di bahagian pemandu disahkan meninggal dunia serta merta di tempat kejadian oleh pasukan perubatan.

Katanya, empat lagi penumpang pacuan empat roda tersebut yang berumur di antara 12 hingga 39 tahun yang cedera parah dibawa ke Hospital Daerah Segamat (HDS) bagi mendapatkan rawatan.

“Pemandu lori dan penunggang motosikal tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan serius dan lokasi kejadian adalah jalan berselekoh empat lorong dua hala dan terdapat simpang masuk dan keluar dari kiri jalan.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan saya ingin menasihatkan pengguna jalan raya supaya berhati-hati ketika memandu terutamanya di kawasan selekoh,” katanya.

(Visited 493 times, 1 visits today)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

error: Alert: Content selection is disabled!!