Bekas-bekas pemain Johor tahun 1992 sehingga 1997 melalui kerjasama Persatuan Bola Sepak Daerah Segamat akan menganjurkan perlawanan persahabatan Legend Johor 92-97 menentang Veteran Segamat pada hari Jumaat, 1 Januari 2016 mulai jam 4.45 petang bertempat di Padang Batu Hampar, Segamat.

Perlawanan persahabatan ini diadakan sempena kutipan amal (charity) bagi membantu bekas pemain Johor iaitu Yussalman Jusoh yang kini terlantar sakit di rumahnya di Felda Palong Timur  1.

Kerjaya pemain itu berakhir selepas terbabit dalam kemalangan motosikal di Bandar Baru Uda, Johor Bahru pada 29 September 2011. Akibat kejadian itu, Mohd Yussalman koma selama 11 hari di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru sebelum disahkan hilang upaya dan pundi kencingnya pecah.

Perlawanan Persahabatan Charity Bekas Pemain Johor

Menurut Setiausaha Persatuan Bola Sepak Daerah Segamat, antara pemain-pemain yang dijangka akan beraksi ialah Azmil Azali, Shaharudin Yusof, Bakhtiar Othman, Suthesh Nair, Yusrizam Yusof, Idris Karim, Hasnizam Uzir, Allangovan, Tan Oei Seng, Eddy Helmy, Rezal Zambery Yahya dan ramai lagi.

Orang ramai dijemput hadir untuk menyaksikan perlawanan persabahatan ini.

(Visited 645 times, 1 visits today)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

error: Alert: Content selection is disabled!!